לפני מספר שנים חלתה נורית כהן בסרטן הלימפומה. מתוך הטלטלה שאחזה בה ובבני משפחתה, נולד מיזם ייחודי שנועד להציל חיים: מיזם "קהילות מצילות חיים", שאותו יזם אל"מ ד"ר אורי כהן, בעלה של נורית ומי שהיה עוזר מזכירו הצבאי של שר הביטחון לשעבר משה יעלון.

 

אורי גייס את תושבי מושב נחלים, שבו הוא מתגורר, כדי להקים מאגר מח עצם קהילתי, שיהיה חלק מהמאגר הלאומי של "עזר מציון". עד היום 25 קהילות בישראל הקימו מאגרים משלהן, שכוללים מעל 18,700 דגימות, ובשנה האחרונה בוצעו בזכותן שבע השתלות מצילות חיים.

 

מאגר מח העצם של "עזר מציון", כולל מאות אלפי תורמים פוטנציאליים. אחד האתגרים המשמעותיים של מנהלי המאגר הוא גיוס תרומות לביצוע בדיקות התאמה גנטית בין תורמים לנתרמים. עלות בדיקה גנטית של כל דגימה הוא 180 שקלים. "עזר מציון" אפשר לאנשים פרטיים, שתורמים סכום המאפשר לקיים בדיקה ל-555 דגימות לפחות (100,000 שקל), להקים מאגרים אישיים על שמם.

 

לפני כ-3 שנים השתתף כהן באירוע הצדעה למאגר התורמים הלאומי של "עזר מציון". באירוע השתתפו אנשי עסקים ואנשים אמידים מרחבי העולם, שקמו וסיפרו כמה אנשים הצילו בזכות המאגר שלהם. "כאשר ראיתי את זה, פניתי ל"עזר מציון" ואמרתי להם שגם אנחנו רוצים להיות שותפים להצלת חיים", מספר כהן, שאשתו נעזרה ב"עזר מציון" במהלך מאבקה במחלה. כהן החליט לגייס את תושבי נחלים להקמת קבוצת רכישה שבאמצעותו יסדו מאגר משלהם.

בהמשך הוקמו מאגרים נוספים ב: מודיעין, פרוטיאה בהר, לשם, קרית קריניצי, רחובות, יקיר, אלקנה, לוד, גני טל, ניצן, גבעת שמואל, לוד, פתח תקווה, פדואל, קרני שומרון, קדומים, קיסריה, גמזו, שערי תקווה, רעננה, אורנית ותל אביב.

 

קהילות נוספות בארץ מתארגנות בימים אלו להקמת מאגרים משלהן.

 

 

לעדכונים על תורמי מח עצם שנמצאו מתאימים מתוך מאגר אישי - לחצו כאן.