א. התחייבות לזמן

ההחלטה לתרום מחייבת אותך להקדיש לכך זמן. ישנם מספר שלבים בתהליך שנועדו לוודא שאתה התורם הטוב ביותר עבור החולה.

 

שלבים אלה כוללים:

  • מפגש אינפורמטיבי
  • בדיקות דם נוספות
  • בדיקה גופנית

 

כל השלבים הללו מתבצעים לפני ההשתלה עצמה - בבית החולים שבו מתבצע האיסוף.

הבדיקות הן חיוניות כדי להבטיח שההשתלה לא תסכן אותך או את החולה.

משך הזמן הממוצע של תקופת ההכנה עבור תורם הוא ארבעה שבועות והוא תלוי בגורמים שונים כגון: מצב החולה, לוח הזמנים של התורם ועוד.

 

ב. התחייבות פיזית

חלקים מסויימים מתהליך התרומה יכולים להסב לך אי נוחות. חלקים אלה יכולים להיות בדיקות דם, זריקות ותופעות לוואי מתהליך האיסוף. בעוד שסיכונים רציניים הם נדירים ביותר, סביר שתחווה תופעות לוואי מהתרומה. במפגש האינפורמטיבי יתארו לך את אותן תופעות ויוסבר לך על דרכי ההתמודדות איתן. מידע נוסף תמצא בחוברת זו.

 

ג. התחייבות רגשית

מתן תרומה מצילת חיים היא אירוע חשוב ומשמעותי היכול לגרום לרגשות עזים. רגשות אלה עשויים לכלול מתח או חרדה בקשר לתהליך, התלהבות או שמחה בקשר להזדמנות לעזור לחולה, אכזבה בשל ביטול, או עצב בגלל מצבו של החולה.

 

שתף את צוות האיסוף ברגשות אלו בכדי שתוכל לקבל עזרה.

 

הסכמה לתרום גוררת התחייבות מוסרית להמשיך בתהליך עד סופו. נשירה באמצע התהליך עלולה לגרום לסכנה ממשית למקבל השתל.

 

הוצאות

לא תידרש להוציא כסף על בדיקות, נסיעות או הוצאות הקשורות לתרומתך. רוב המעסיקים מעניקים חופשה בתשלום בגין התרומה. שאל את מעסיקך אם בחברה שבה הינך עובד ישנה מדיניות בעניין תרומת מח עצם או תאי אב.

 

סודיות

"עזר מציון" מחוייבת לשמור על פרטיות החולים והתורמים כאחד.

 

לשם כך ניתנים מספרי זיהוי (קוד מספרי) לכל אחד מהם. מספרי זיהוי אלה מגינים על זהויות החולה והתורם (למשל – שם וכתובת), אך עדיין מאפשרים לשתף מידע רפואי חשוב.

 

רמת פרטיות גבוהה זו נשמרת בכל שלבי תהליך התרומה וההשתלה. לחולים נמסר רק גיל ומין התורם ולתורמים נמסר רק גיל, מין וסוג המחלה של החולה.

 

הבא >