בישראל חיים אלפי ניצולי שואה קשישים, בהם רבים חולים ואף סיעודיים ברמות שונות. לצערנו, אוכלוסיית ניצולי השואה לא תמיד מקבלת את הטיפול הראוי ורבים מהניצולים לא יכולים לצרוך שירותים שונים.
פרוייקט אשנ"ב – איחוד שירותים לניצול בבית
אנו ב"עזר מציון" נרתמנו לטפל בניצולי השואה והחל משנת 2015 אנו מפעילים בבני ברק את תוכנית "אשנ"ב". התוכנית פועלת בשיתוף ג'וינט ישראל - אשל, ומעניקה שירות לעשרות ניצולי שואה, גברים ונשים המתגוררים בבני ברק.
מטרת התוכנית היא להביא את הטיפולים השונים אל ביתם של ניצולי השואה ולהציע להם סל שירותים המותאם לצרכיהם. לכל קשיש ישנו "תומך חברתי" המגיע אל ביתו מדי שבוע, מעניק לו "זמן איכות" וקשר חברתי, מזהה צרכים שונים שלו ובונה סל שירותים בהתאמה אישית.
בין השירותים:
- מנגן - לשעת מוזיקה
- הפעלה גופנית
- משחקי חברה
חלק מהשירותים ניתנים ע"י מתנדבים ומתנדבות, סטודנטים וסטודנטיות וכן ע"י אנשי מקצוע בתחומי ההפעלה השונים.
אנו מאמינים כי מחובתנו לעשות הכל כדי שניצולי השואה שסבלו כה רבות בחייהם, ייהנו באחרית ימיהם מזמנים יפים, מתחושה שלמישהו אכפת מהם ומחיים בכבוד.