פינת החי תוכננה כך שתתאים במיוחד לאוכלוסייה האונקולוגית שהמערכת החיסונית שלה חלשה, והיא פועלת בהתאם לתקני בריאות קפדניים ומחמירים מאוד. צוות וטרינרים מלווה את המחלקה באופן קבוע, ופועל בהתאם לנהלים ברורים שמטרתם מניעת מחלות וזיהומים היכולים לסכן את אוכלוסיית החולים (כתוצאה ממגע עם בעלי החיים וכד').

 

פינת החי עוצבה ע"י צוות אדריכלים ואומנים בצורת "ג'ונגל" שבו בעלי חיים ממגוון מינים: ארנבונים, שרקנים, צבים, לטאות, נחשים, חמוסים, דגים, כלבות, ועוד. מגוון החיות הגדול מאפשר לכל ילד למצוא את בעל החיים שאליו הוא מתחבר יותר (ויסייע יותר בהיבט הטיפולי, ראה להלן). האווירה בפינת החי שלווה וקסומה, ומעניקה תחושה של מעבר ל"עולם אחר" המנותק מחוויות היום יום הקשות של החולים.

 

את פינת החי מפעילות מטפלות מקצועיות בעזרת בעלי חיים, והעבודה בה מתבצעת בדרכים מגוונות: פעילות חופשית במרחב הפתוח, טיפולים פרטניים וקבוצות. הטיפול באמצעות בעלי חיים הינו "התערבות מכוונת מטרה" שבעל החיים הוא חלק בלתי נפרד ממנה, והוא תורם למטופל במספר מישורים:

  • בתחום הרגשי - בעלי חיים מאפשרים למטופל לחשוף את רגשותיו תוך שהוא משליך את סיפורו האישי. העבודה הפסיכותרפויטית מאפשרת למטפל לאבחן קשיים רגשיים, להקנות חוויות חיוביות, לסייע למטופל להתמודד רגשית עם תהליכים קשים, להשתחרר מרגשות שליליים, לתעל את רגשותיו לכיוונים חיוביים, ועוד.
  • בתחום החברתי - פיתוח יכולת אמפתיה, שיפור יחסים חברתיים, יכולת להאזין, לשתף פעולה ולתת ורצון לשתף בידע.
  • בתחום ההתנהגותי - הקניית הרגלים טובים, יצירת יחס אוהד לבעלי חיים, הפחתת התנהגויות לא סבלניות כלפי בעל חי וכלפי הזולת, ועוד.
  • בתחום הגופני-מוטורי-שיקומי: פיתוח דימוי ומודעות גופנית, פיתוח תפיסה חושית וחוש אסתטי, הפעלת השרירים למטרת הטיפול בחיות - המעלה את המוטיבציה ומעניק סיפוק גדול.

 

לצד הטיפולים הללו מתקיימת במקום גם "כלבנות טיפולית" באמצעות שתי כלבות שהובאו לבית "אורנית" לפני מספר שנים. זאת מתוך הבנה שכלבים יכולים לתרום משמעותית לרווחתם הנפשית והרגשית של המטופלים.

 

פינת החי הוקמה בשיתוף אוניברסיטת ת"א ו"מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל", ובסיוע "עמותת חיים" ומשפחת בקשי. הפרוייקט מתוקצב ע"י האגף למפעלים מיוחדים של "המוסד לביטוח לאומי", האחראי גם למימון מחקר המתבצע במקום.