מועדונים חברתיים לחולי דמנציה
מסגרת חברתית מכבדת ומוגנת לחולי דמנציה
למי?
איפה?
מתי?
משתנה לפי מועדון
אודות השירות
דברו אתנו, אל תישארו לבד במסע הזה!
הקושי וההתמודדות מרגע גילוי מחלת הדמנציה הוא לא פשוט בכלל - לחולים וגם לבני המשפחה - מאיפה מתחילים? איך מתמודדים? יש מה לעשות בכלל?
מרכז ציפורה פריד הוקם כדי לעזור לחולות, לחולים ובעיקר למשפחות שלהם. הייחודיות היא שיש במרכז 8 מועדוניות חברתיות שנותנות מענה ייחודי לפי שלב המחלה. מטרתן היא לייצר רצף טיפולי לחולים שמצויים בשלב דומה של המחלה, וככה גם לקבל תחושה טובה ונוחה יותר בשל השתייכות ל'קבוצת שווים'.
ואיזו תמיכה המשפחות מקבלות? התנהלות עם בירוקרטיה מתסכלת, מציאת מסגרות מתאימות, מקומות תעסוקה ומשמעות, וגם מענה רגשי טיפולי – בקבוצות או בצורה של 1:1. אז כמו שכתבנו למעלה, אנחנו אתכם.
כל המסביב שיש לנו לתת שירותים משלימים יחודיים
אולי שאלת את עצמך
מה הייחודיות בטיפול של מרכז ציפורה פריד?
הייחודיות של מרכז ציפורה פריד, מלבד הליווי הצמוד לחולים ולבני משפחותיהם, התמיכה הרגשית והתעסוקתית, הנם ימי עיון וסדנאות.
בימי העיון שומעים המשתתפים הרצאות מאת מיטב המומחים בישראל על מחקרים חדשים, דרכי טיפול, תרופות חדשות, ועוד.
הסדנאות, בתחומי טיפול שונים (אמנות, פוטותרפיה, מוזיקה, פעילות גופנית, ועוד), מעניקות למשתתפים בהן הפוגה משגרת הטיפול וכן כלים לעבודה עם האדם החולה בביתו. ימי העיון והסדנאות זוכים להיענות גבוהה במיוחד.
בנוסף, ניתנות הרצאות במגוון נושאים של דמנציה ודרכי התמודדות, וכן על אתגרי בני המשפחה המטפלים בחולי דמנציה.
בסניף פתח תקווה פועל מועדון חברתי לנשים בשלבים הראשונים והבינוניים של המחלה. המועדון פועל בימי שני ושלישי אחה"צ, וכולל פעילות מגוונת בתחומים: אמנות, אפיה, פעילות גופנית, שעת אקטואליה, ועוד. מוגשת ארוחת ערב קלה. לפרטים על המועדון ניתן לפנות: 073-3956807.
איזו תמיכה המשפחות מקבלות?
בני המשפחה מקבלים תמיכה וליווי, מענה רגשי טיפולי - בהקשבה, בטיפול קבוצתי ובמידת הצורך גם בטיפול פרטני. אנו עורכים סדנאות, הרצאות וימי עיון למשפחות - למתן ידע, כלים ותמיכה, כי גם אלו נותנים כוח.
עובדת סוציאלית מטעם עזר מציון מנהלת את הטיפול, שכולל גם התנהלות עם בירוקרטיה מתסכלת, מציאת מסגרות מתאימות, מקומות תעסוקה ומשמעות.
מהמבט שלנו, מרגע גילוי המחלה אנו יוצאים אתכם למסע משותף. מדובר בתקופה שעשויה להימשך שנים ובה עולים מגוון קשיים ואתגרים חדשים. אל תישארו לבד במסע הזה. אנחנו כאן בשבילכם.
אתם מטפלים גם בחולות ובחולים צעירים יותר? בסביבות גיל 40?
כיום יש מודעות לכך כי ישנם חולי דינמציה צעירים (2%-5%) בסביבות גיל הארבעים. וגם להם יש לנו מענה, במרכז לחולי דימנציה צעירים של 'עזר מציון'.
במרכז 8 מועדוניות חברתיות שנותנות מענה ייחודי לפי שלב המחלה. אחת מהן מיועדת לחולים הצעירים, ואנו פועלים כל הזמן כדי להפוך את אוכלוסיית הצעירים משקופה לכזאת שמקבלת שירות והכרה מהממשלה.
השירות ניתן גם לחולות ולחולי אלצהיימר?
אלצהיימר היא המחלה הנפוצה והמוכרת מכלל מחלות הדמנציה. המידע הכללי ניתן בנושא דמנציה, אך הוא כולל כמובן חולי אלצהיימר.
האם הליווי והתמיכה עולים כסף?
השירות חינמי אך ההשתתפות במועדוניות למשך יומיים בשבוע - כולל ארוחה, כרוך בתשלום סמלי בסך 150 ש"ח לחודש.