דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לא מצאתם את השירות המבוקש? התקשרו אלינו ונעשה הכול כדי לסייע! 2236*

במצבים הכי קשים, בחולי ובזקנה, העמותה שדואגת שאף אחד לא יישאר לבד

עזר מציון מסייעת לקשישים להתמודד עם התפקוד היום-יומי ועם הבדידות באמצעות הפעלת פרויקטים ייחודיים לבני הגיל השלישי. הכירו את הפרויקטים השונים של העמותה.

עמוס, ניצול שואה המתקרב לגיל 95, מוקף במשפחה אוהבת, ולמרות זאת, שעות רבות עוברות עליו בבדידות. אחרי הכול, ילדיו ונכדיו עסוקים בעבודתם ובגידול משפחותיהם הפרטיות. הם מבקרים אותו בסופי שבוע, אבל ברוב השבוע הוא מוצא את עצמו לבד, מנסה להעביר שעה ועוד שעה, לעיתים הוא נזכר בזיכרונות הקשים מימי המלחמה, מה שמוביל אותו לעצבות גדולה.

 

קרן האור שלו הם אנשי פרויקט אשנ"ב – 'איחוד שירותים לניצול בבית' הפועלים מטעם עמותת 'עזר מציון'. מדובר בשירות שמביא אליו, ולעוד קשישים במצבו, סל שירותים עד הבית המותאם לצרכיהם. לכל קשיש ישנו "תומך חברתי" המגיע אל ביתו מדי שבוע, מעניק לו "זמן איכות" וקשר חברתי, מזהה צרכים שונים שלו ובונה סל שירותים בהתאמה אישית. לעיתים מגיע אל עמוס מנגן המנעים את זמנו, לעיתים מורה להתעמלות, ופעם מתנדב המצויד במשחקי קופסא חדישים. חלק מהשירותים ניתנים ע"י מתנדבים ומתנדבות, סטודנטים וסטודנטיות וכן ע"י אנשי מקצוע בתחומי ההפעלה השונים.

 

תוחלת החיים ההולכת וגדלה, מביאה לאריכות ימים, מה שמוביל לשאלה, כיצד אפשר לבלות אותם תוך איכות חיים. ב'עזר מציון' מקדישים לקשישים ובהם ניצולי השואה, מחשבה רבה, ומפתחים כל הזמן תוכניות חדשניות לסייע להם.

 

במסגרת תוכנית "נעים בבית" למשל מגיעים מתנדבים של העמותה שעברו הכשרה מיוחדת, לבתי קשישים וקשישות, ועובדים איתם על פעילות גופנית התואמת לגילם.

 

תוכנית "אוזן קשבת", כוללת מתנדבים המתקשרים לבתי קשישים, משוחחים איתם ומפיגים את בדידותם. תוכנית נוספת דואגת שמתנדבים יגיעו לבתי קשישים ויתקינו בהם אביזרים מונעי נפילות.

 

פרויקט 'משאלת לב' מגשים משאלות לניצולי שואה, ובין היתר הגשים משאלה לקשישים רבים שחלמו לבקר בכותל, בים, או להיפגש עם בני משפחה איתם לא הצליחו להיפגש, בשל קשיי מרחק.

 

'קפה בריטניה' הוא פרויקט נוסף למען ניצולות שואה. מדובר במועדון חברתי בו נפגשות קשישות, משוחחות ונהנות מפעילויות שונות.

 

מתוך ההכרה בחשיבות של מפגש עם קבוצת השווים, מפעילה העמותה גם את 'מועדון 55 פלוס', המפגיש בין נשים עם מוגבלות פיזית, בגילאים אלו.

 

מרכז ציפורה פריד של העמותה מסייעת לחולים ולבני משפחותיהם של חולים באלצהיימר ומחלות דמנציה נוספות בהתמודדות עם המחלה. השלב הראשון בטיפול הוא "התערבות בזמן משבר" - שלב זה כולל מספר מפגשים עם עובדת סוציאלית המנחה את בני המשפחה בצעדים הראשונים שעליהם לעשות. מעבר להקשבה ולתמיכה הרגשית, מקבלים בני המשפחה גם הנחיות להתמודדות עם שאלות וסיטואציות שונות מול החולה והנחיות לגבי מיצוי הזכויות המגיעות להם. בשלב השני, מפעילה העמותה קבוצות תמיכה המיועדות לבני זוג של החולים ולילדיהם, מתוך תפיסה שכך ניטיב עם האדם החולה. נוסף על כך, 'עזר מציון' פעילה בקהילה לטובת העלאת המודעות למחלה. המישור השלישי הוא ימי עיון וסדנאות. לחולים עצמם מפעילה העמותה מועדונים לאנשים עם דמנציה בשלבים הראשונים עד בינונים, זה המקום עבורם לעכל ולהקל, לחלוק יחד ולעבור עיבוד של המסע שלהם יחד. גם לחולי אלצהיימר צעירים, המהווים בין 2-5 אחוז מהחולים, ניתן מענה מותאם וייחודי.

 

פרויקט נוסף שהעמותה מתפעלת הוא חלוקת מנות מזון טריות וחמות למלווים של חולים. תארו לעצמכם כמו נעים לקבל ארוחה טובה, כאשר אתם מלווים בן משפחה חולה. ביום ממוצע מחלקת העמותה אלפי כוסות קפה ואלפי פרוסות עוגה באמצעות מערך הקפיטריות בבתי החולים, והכל חינם ועם חיוך. נוסף על כך נציגי הארגון מארגנים פעילויות חברתיות בחגים, בערבי שבת וקשובים למלא כל בקשה של חולה ובני משפחתו, הכול כדי להקל עליהם בשעות הקשות שלהם.

 

מחלקת הסיעוד ומחלקת התמיכה בחולים בעזר מציון, הן רק דוגמא למערך העשייה בעמותה הגדולה ביותר בישראל בתחום התמיכה הרפואית. 'עזר מציון' נמצאת שם בשביל כל מי שצריך, ואין כמעט ישראלי שלא נתקל בה- מחולי סרטן הזוכים למערך תמיכה עוטף, ועד קשישים, מילדים עם צרכים מיוחדים דרך מתמודדי נפש, ועד למי שזקוקים להשאלת ציוד רפואי ולשירותי אמבולנסים. בנק מח העצם שמפעילה העמותה מעניק מידי חודש חיים לכ-40 חולים, העוברים השתלת מח עצם.

 

זהו מערך נפלא של עשייה, התנדבות, תמיכה בקשישים ובחולים, הצטרפו אלינו ובואו וקחו חלק.

הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים ולקבל מידע על פעילות עזר מציון? הירשמו לניוזלטר שלנו

ידע שנותן כוח מאמרים וכתבות

טובות השתיים- על לאה מטפלת לקשישים ופאני| עזר מציון

טובות השתיים- על לאה מטפלת לקשישים ופאני, על ילדותן, הדברים שהן אוהבות לעשות יחד, ומה איתן עכשיו, במצב מלחמה. בואו לראות מקרוב למה לקחת מטפל סיעודי ישראלי דרך עזר מציון>>

הגשים חלום: שלום, ניצול שואה שלחם בגבעת התחמושת, חזר למקום שבו נלחם

שלום, ניצול שואה שלחם בגבעת התחמושת, חזר למקום שבו נלחם בזכות מיזם משאלת לב של עזר מציון
אנחנו עובדים בלהציל חיים