דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לא מצאתם את השירות המבוקש? התקשרו אלינו ונעשה הכול כדי לסייע! 2236*

מטפלים סיעודיים - למה לעבוד כמטפלת בקשישים

המקיים נפש אחת מישראל – המפגש בין יוסף חיים, תורם מח עצם, ובין וולדימר, הנתרם

מה כולל התפקיד כמטפל/ת בקשישים?

מטפלים בקשישים עוסקים בעבודה שהיא הרבה מעבר לעבודה, היא שליחות. העבודה עם קשישים מבוססת על ערכים מדהימים: כבוד לזלות, אהבת האדם, מסירות ונתינה. העבודה כוללת תחומים רבים של עבודה ועשייה, בניהם שגרת היום-יום של הקשיש, וגם עבודה פיזית.

 

עבודות ומשק בית

 

כשאדם מגיע לגיל השלישי, לעיתים קרובות אינו מסוגל לעשות דברים שהיה יכול בעבר, ולשם כך הוא זקוק לעזרה. המטפל או המטפלת שלו נמצאים שם כדי לבשל ארוחה חמה לצהריים, לעזור עם עבודות הבית, בישול, כביסה, וגיהוץ. זוהי משימה לא פשוטה עבור הקשיש שלרוב היה מסוגל בעבר לעשות את המשימות האלו לבדו, ולכן עליה להיעשות ברגישות וסבלנות.

 

טיפול והשגחה

 

כשמדובר בקשיש הזקוק לסיוע ממשי בשגרתו, הוא זקוק לאדם הישגיח עליו במהלך השגרה, גם בפן הפיזי, למקרה שיפול או שיזקק לסיוע ממשי בקימה או ישיבה, ויחד עם זאת, הוא זקוק לליווי אשר יפיג את בדידותו בכל שעות היום, ידאג לצרכיו הנפשיים והפיזיים, ישוחח ויבלה עמו. 

 

למה לבחור בעבודה עם קשישים?

 

עבודה בטיפול וסיוע לאדם קשיש מאפשרת למטפלת תחושה נפלאה של נתינה.  במקרים רבים, את הפגעת הבדידות והסיוע היום-יומי, איש אינו יכול או פנוי לעשות במקום המטפל והמטפלת. וכך, נוצר גם אצלם סיפוק ותחושת אושר. בכל פעם שהמטפלים יוצאים מביתם אל העבודה, הם יכולים לדעת שהם עושים דבר טוב עבור אדם אחר. ישנו אדם הזקוק להם, אדם אשר מקלים עליו. 

המאפיינים של אדם הפונה לעסוק בתחום הסיעוד צריכים להיות רצון פנימי לתת לאחר, כבוד והערכה לאנשים מבוגרים, ושאיפה כללית לעשות טוב לעולם. במעגל הזה נוכל למצוא לדוגמא פנסיונרים ופנסיונריות, אנשים שכבר פרשו מעולם התעסוקה ומעוניינים לקום בבוקר ולעשות משהו טוב ובעל ערך. אנשים אלו מוצאים משמעות בעבודה זו ונהנים מהגמישות המתאפשרת בה. 

זהו יתרון נוסף של העבודה בתחום הטיפול בקשישים- גמישות בזמני העבודה ובהיקפה. תוכנית העבודה בתחום הסיעוד נבנית בהתאם לצרכים של המטופלת, אל מול היכולות של המטפלת, על דעת שתיהן ובפיקוח הגוף המבקר. 

למשל, אם המטפלת מטופלת בילדים קטנים ועליה לקבלם בצהריים, היא תעדיף להתחיל מוקדם יחסית ולסיים עד הצהריים. לעומת זאת, אם המטפלת מעדיפה לסיים תחילה את סידור ביתה הפרטי, היא תעדיף להתחיל את עבודתה אצל הקשישה בשעה מאוחרת יותר. זמני העבודה אינם קבועים במסמרות, וכל זוג של מטפלת ומטופלת יכול לתאם את שעות העבודה לשביעות רצון שתיהן. 
גם היקף העבודה גמיש – משרה מלאה, חמישים אחוז משרה וכן הלאה, ואפשר למצוא לכל מטפלת משרה בהיקף שבו היא מעוניינת.

המטפל או המטפלת יכולים גם לעבוד אצל אדם המוכר להם, שממילא היו רוצים לבקר ולעזור לה, וכך לשלב את העניין עם קבלת משכורת. בבאגף הסיעוד של עזר מציון ישנו אגף של מטפלים סיעודיים ישראלים, שם אפשר בהחלט להירשם כמטפלת סיעודית ישראלית של קשישה שהיא בת משפחה או מכרה.

 

למה לבחור בעבודה עם קשישים דרך עזר מציון?

 

הכשרה מקצועית והעשרה


על פי חוק, כדי לעבוד בטיפול בקשישים אין צורך בהכשרה מקצועית אך רצוי שיהיה ניסיון בתחום. 'עזר מציון' נותנת למטפלים ולמטפלות המועסקים דרכה הכשרה מקצועית העונה על דרישות הביטוח הלאומי ומשרד הרווחה, ובסיומה הן מקבלות תעודה המקנה להן יתרון לעבודות נוספות עם בני הגיל השלישי. משך ההכשרה כחודשיים, והמטפלת יכולה להתחיל בעבודתה בזמן ההכשרה.

כדי לוודא שצוות המטפלות והמטפלים נשאר מעודכן ומועשר בתכניים מקצועיים, הכשרות ייחודיות, נערכות עבורם/ן הרצאות, השתלמויות, וימי העשרה. כמוכן, המטפלים והמטפלות בעזר מציון מצטרפים ל'מועדון' ייחודי, שמאפשר זמני מפגש, קשרי חברות, וימי כיף ותוכן.

 

בקרה והשגחה

העבודה מול המטפלים והמטפלות מתבצעת בשני מישורים: קודם כל, לוודא שהקשישים מטופלים היטב ותפקידם/ן ממולא כנדרש, ואל מול זאת- לוודא שהם/ן לא מנוצלים/ות לרעה. בסופו של דבר, העבודה ברובה בבית הקשיש/ה, ובין המטפל/ת לקשיש/ה, בארבע עיניים. לכן הבקרה על העבודה חשובה מאד. 

לנו בעזר מציון יש מגוון דרכים לבקרה על העבודה. אחת מהן היא סקר שביעות רצון הנערך לקשישים. מלבדו, הביקורת העיקרית נעשית על ידי בקרים ובקריות- עובדים ועובדות סוציאלים שתפקידם/ן לבחון את הנעשה בבית ופיקוח על המערך. העו"ס מגיע/ה לשטח מדי פעם בפעם, על מנת לעקוב אחרי הנעשה, ולבדוק אם יש נושאים הזקוקים לתיווך וארגון, ולוודא שכל הנוגעים בדבר מקבלים את המקסימום- הן מבחינת מענה מקצועי ומסירות לעבודה, והן מבחינת יישום העבודה בפועל. 

אומנם היכולת לבדוק עד כמה המטפל/ת סבלן/ית ומכיל/ה היא מוגבלת, אך אנשים צלולים מספרים איך הם מרגישים עם המטפל/ת. כמו כן יש משפחות שמתקינות מצלמות למעקב אחר המטופל. זאת, כמובן, בתיאום עם המטפלת ובתנאי שהמצלמות ממוקמות רק במרחב הציבורי הפתוח (סלון וכדומה).


שכר ועובדות המצטיינות


השכר השעתי של המטפלות והמטפלים אחיד, ולמטפלים סיעודיים, שעבודתם כוללת למשל את ניקיונו האישי של המטופל, התעריף השעתי גבוה יותר. עם זאת, בוגרות הקורס מקבלות מענק כספי חד-פעמי על הלמידה ועל העמידה בדרישות. 
כמו כן, בכל שנה נערך טקס 'עובד מצטיין' מטעם מחלקת הסיעוד, ובו מקבלים העובדים המצטיינים מענק כספי ותעודת הוקרה. יש סניפים שבהם נערך טקס זה אחת לחודש.


חברת הסיעוד לגיל השלישי של 'עזר מציון' רואה בכל עובדיה המטפלים והמטפלות חלק מהמשפחה, וכך למשל היא מציינת ימי הולדת ואירועים משפחתיים. 
במחלקה שלנו פעילות מטפלות ותיקות במיוחד, הנותנות את הלב ואת הנשמה ומקבלות בתמורה אהדה והערכה, משפחה ומקום נעים להיות שייכות אליו. 

מעוניינת לעבוד כמטפלת לקשישים? מלאי את הטופס למטה והצטרפי לאגף הסיעוד של עזר מציון עכשיו! 

הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים ולקבל מידע על פעילות עזר מציון? הירשמו לניוזלטר שלנו

ידע שנותן כוח מאמרים וכתבות

טובות השתיים- על לאה מטפלת לקשישים ופאני| עזר מציון

טובות השתיים- על לאה מטפלת לקשישים ופאני, על ילדותן, הדברים שהן אוהבות לעשות יחד, ומה איתן עכשיו, במצב מלחמה. בואו לראות מקרוב למה לקחת מטפל סיעודי ישראלי דרך עזר מציון>>

הגשים חלום: שלום, ניצול שואה שלחם בגבעת התחמושת, חזר למקום שבו נלחם

שלום, ניצול שואה שלחם בגבעת התחמושת, חזר למקום שבו נלחם בזכות מיזם משאלת לב של עזר מציון
אנחנו עובדים בלהציל חיים