העמותה שמלווה כל ישראלי לא עוצרת במלחמה
מה עושה מ"פ שנפצע קשה בלחימה בעזה וזקוק לאמבולנס כדי לצאת מבית חולים? לאן פונה מי שהלחץ הנפשי בעת המלחמה מקשה עליו והוא זקוק לעזרה ראשונה נפשית? מי יכול לתת פתרון דיור לחולי סרטן מהדרום שמקבלים טיפולים באזור המרכז? איך בודקים התאמת מח עצם כשהתורם נמצא בלב עזה, וכיצד משנעים מזון ותרופות לקשישים ולחולים גם בעת מלחמה? התשובה על כל השאלות הללו היא: 'עזר מציון'
'עזר מציון' – העמותה הגדולה בישראל בתחום התמיכה הרפואית
'עזר מציון', זוכת פרס ישראל, היא העמותה הגדולה בישראל בתחום התמיכה הרפואית. היא נרתמת לכל מי שזקוק לה בשגרה, ומייד עם פרוץ המלחמה מצאו את עצמם אנשי העמותה ומתנדביה בחזית העשייה.
כבר בשמונה באוקטובר הבינו בעמותה שמדובר באירוע בסדר גודל אחר לגמרי מכל מה שהכירו עד אז. בשיתוף פעולה הדוק עם משרדי ממשלה, צה"ל, רשויות מקומיות וקופות חולים פעלו במלוא העוצמה, בשטח ובבתי החולים, אנשי המקצוע של העמותה, רשת האמבולנסים ועשרות אלפי המתנדבים.
כך, למשל, 'בית אורנית', מרכז התמיכה והסיוע של 'עזר מציון' לחולי סרטן בפתח תקווה, התגייס מהיום הראשון לארח משפחות שלמות של חולי סרטן שפונו מאזורי העימות בדרום הארץ, ובהמשך – מצפונה. לרשות האורחים הועמדו חדרי מגורים, חדר אוכל מפנק, מגוון פעילויות כגון פינת חי, חדר גיימינג וחדר ג'ימבורי, תמיכה רגשית מקצועית ועוד. כך, בעוד בחוץ מלחמה ואימה, שימש להם 'בית אורנית' חממה בטוחה, שמחה ומרגיעה. בוריס משדרות היה אמור להגיע לטיפול כימותרפי ביום ראשון, שבוע לאחר פרוץ המלחמה, אך צוות 'בית אורנית' נקט יוזמה והזמין אותו להתארח במקום כבר בשישי-שבת, ובכך למעשה הציל את חייו, משום שבאותו יום שישי נהרס ביתו מפגיעת רקטה ששיגר ארגון הרצח חמאס. משפחתה של אדל, חולת סרטן בת 4 מאשקלון, שהתה לאורך תקופה ב'בית אורנית'. בשעה שאדל קיבלה את הטיפולים בבית החולים שניידר הסמוך, החליפה המשפחה כוחות ונחה ב'בית אורנית'.
בימי שגרה מתנדבי 'עזר מציון' מחלקים במחלקות בתי החולים ובחדרי המיון קפה, כריכים, עוגות ואפילו ארוחות חמות. החל מהימים הראשונים של המלחמה המתינו המתנדבים לבני המשפחות של הפצועים מאזורי הלחימה, ולצד משקה ומאכל הציעו להם את שאר תחומי הסיוע של 'עזר מציון'.
מחלקת האמבולנסים של העמותה, המציעה שירותי אמבולנס ללא תשלום והמסיעה בשגרה חולים, קשישים ומוגבלי תנועה, התגייסה בשבועות הראשונים של המלחמה להסעת תושבי הדרום אל מחוץ לאזורי הסכנה, לעיתים מתוך מסירות נפש ממש של הנהגים, שלא ויתרו ופעלו כדי שאף אחד לא יישאר בדרום הבוער. בהמשך התגייסה המחלקה להסעות חיילים פצועים. אחת הנסיעות המרגשות הייתה של המ"פ יצחק שורץ, שנפצע קשות בלחימה ברצועה, ובזמן שהיה בשיקום בבית החולים שיבא ביקש לנסוע לעיר מגוריו קדומים, וכן לבקר את חייליו בשטחי ההתכנסות בדרום.
רס"ן (במיל) מאור כהן 'איש הלגו' של העמותה, שבשגרה מלווה ילדים חולי סרטן, נרתם לטובת הפצועים ובני משפחותיהם עם ערכות לגו יקרות, וכך העניק להם הפוגה והסחת דעת מתהליך השיקום וההתאוששות.
נוסף על כל אלו נפתח חמ"ל שינוע וחלוקת מזון, תרופות וציוד רפואי לחולים ולפצועים.
מאגר מח העצם של 'עזר מציון' מציל מדי חודש את חייהם של יותר מארבעים חולים – גברים, נשים וילדים. מכיוון שחלק גדול מתורמי מח העצם הם חיילים, נדרשו מאמצים גדולים לאתר את התורמים הפוטנציאליים לצורך בדיקות התאמה לחולים שהמתינו בתקווה למי שיתרום להם מח עצם ויציל את חייהם. בסיוע שרשרת של אנשים טובים, אירע לא אחת שחיילים נבדקו בתוך הרצועה, ודגימות הדם שלהם הועברו לבדיקה במעבדות המאגר השוכן בפתח תקווה.
אגף הסיעוד של 'עזר מציון' מעניק בשגרה סיוע ותמיכה מיטביים לקשישים. מייד עם פרוץ המלחמה נערכו באגף הסיעוד למתן סיוע ייעודי לחירום: נפתח קו פניות לייעוץ עם אנשי מקצוע, וכן חפ"ק מיוחד לצורכי הקשישים, כולל הפגת בדידות וחרדה. כן ניתן ייעוץ לבני משפחה של חולי דמנציה בעניין ההתנהלות הנכונה במצב החירום.
לצד הטיפול בפגיעות הגוף הבינו בעמותה עד כמה חשוב הטיפול בנפש. מייד עם צאת החג והיוודע ממדי האסון פתחה 'עזר מציון' מוקד תמיכה נפשית, ואנשי מקצוע מהאגף לבריאות הנפש ענו למאות פניות של אנשים מכל רחבי הארץ. המתקשרים קיבלו מענה מקצועי, הרגעה ועזרה ראשונית נפשית, ואלו סייעו להם לצלוח את השעות הקשות ואת המראות.
העמותה יצאה למבצעי גיוס תרומות דם, ומאות מנות נשלחו לבנק הדם, כדי לסייע במאמץ המלחמתי ולתת מענה לפצועים הרבים ולצורך במנות דם.
באגף להשאלת ציוד רפואי הושאלו מאות פריטים – קביים, כיסאות גלגלים ועוד לפצועים וכן למפונים שבעת המנוסה השאירו מאחור את הציוד שלהם.
אנשי הצוות של העמותה עם אלפי המתנדבים הוכיחו כי כולנו רקמה אנושית אחת גדולה, כולנו כאן איש למען האחר, בעיתות שלום כמו בעיתות מלחמה, כואבים יחד, עוזרים ומנצחים.
הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר
אנחנו פה בשבילכם יש לכם שאלות נוספות? אנחנו פה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם