אנו משתמשים בעוגיות (Cookies) ובטכנולוגיות דומות לצורך הפעלת האתר, ניתוח שימוש, שיפור חוויית הגלישה והתאמת תכנים ושירותים להעדפות הגולשים. חלק מהעוגיות חיוניות לתפעול האתר, ואחרות נועדו למטרות סטטיסטיקה, שיווק או התאמה אישית. לחיצה על 'אישור' היא הסכמה לשימוש בכל סוגי העוגיות כמפורט במדיניות הפרטיות שלנו. בכל עת אפשר לשנות את הגדרות העוגיות באמצעות לחיצה על 'ניהול הגדרות'. למדיניות הפרטיות >
הסטודנטים שנותנים מנוחה למשפחות מאושפזים: הכירו את פרויקט הדר
הקושי הפיזי והנפשי של משפחות המאושפזים
אשפוז ארוך של ילד או בן משפחה דורש מכל בני המשפחה להתגייס. לאורך ימי האשפוז הארוכים, בני המשפחה נדרשים לכוחות ולמאמצים פיזיים ונפשיים רבים. לרוב הם מתחלפים ביניהם במשמרות ואינם מוצאים זמן למנוחה, להפוגה ולאגירת כוח שיאפשר להם להמשיך לסייע לבן משפחתם החולה ולשאר בני המשפחה.
שיתוף פעולה חברתי-רפואי מיוחד של עמותת עזר מציון ומסלול 'צמרת' (עתודה רפואית) של חיל הרפואה בצה"ל, מנסה לתת לזה מענה – ולגייס מתנדבים להחלפת בני המשפחה המלווים, לפרקי זמן קצובים, כדי לאפשר להם מנוחה והרפיה.
המענה של 'עזר מציון' ומסלול צמרת
המיזם נקרא 'פרויקט הדר' לזכרה של התינוקת הדר נגה לביא ז"ל, והוא הוקם ביוזמתה של בת משפחתה, רוני הרשקוביץ, אז סטודנטית שנה א' בלימודי רפואה במסלול 'צמרת'. בתקופת לימודיה פגשה רוני את הקשיים והצורך של משפחות המאושפזים בהפוגה ובמנוחה, והיא בחרה לפנות ל'עזר מציון' ולרתום לפרויקט את חבריה ללימודי הרפואה באוניברסיטה העברית.
כך הצוות של 'עזר מציון' הפועל בבית החולים 'הדסה עין כרם' ובבית החולים השיקומי 'אלין', מקבל פניות ממשפחות המאושפזים ובקשות לסיוע, מעביר את הבקשות לסטודנטים, והם משתבצים ומגיעים למשמרות ליד מיטות המאושפזים – ביום או בלילה. לפרטים נוספים על שירותי הסיעוד והליווי של עזר מציון, בקרו בעמוד שירותי הסיעוד שלנו.
סיפור ההקמה וההנצחה של הדר נגה לביא ז"ל
בימים של הקמת הפרויקט פקדה טרגדיה את משפחתה של רוני. בת משפחתה, התינוקת הדר נגה לביא בת השנתיים, נפצעה באורח אנוש בתאונת דרכים. רוני הייתה אמורה להשתתף במשמרות ליד מיטתה, אך לאחר שבוע נפטרה התינוקת מפצעיה. בעקבות זאת פנתה רוני ל'עזר מציון' וביקשה שהמיזם החדש ייקרא על שמה של הדר.

3 שנים של התנדבות בבתי חולים – במספרים
בימים אלו מציין המיזם שלוש שנות פעילות. שותפים בו כ-300 סטודנטים וסטודנטיות לרפואה, הממלאים יחד כ-1,200 שעות התנדבות במגוון מחלקות – אונקולוגית ילדים, נוירולוגיה, אורתופדיה, פנימית, כירורגית ילדים ועוד. בין היתר הם מתנדבים אצל ילדים עם צרכים מיוחדים, וכן בהפגת בדידות של קשישים מאושפזים – אוכלוסייה שעזר מציון מלווה גם מחוץ לכותלי בית החולים.
מעבר לסיוע המשמעותי למשפחות הזקוקות לכך, הפרויקט מאפשר לסטודנטים לרפואה בשנים הקליניות להכיר מקרוב את עולמו של החולה מעבר לתאוריה הנלמדת באוניברסיטה, לפגוש את המורכבות האנושית של בית החולים, ולרכוש אמפתיה ורגישות לחולה ולמשפחתו – תכונות שאותן ילוו בעתיד בתפקיד רופאים צבאיים ואזרחיים.
"לראות את האדם שמאחורי המחלה"
"מבחינתי זו ההנצחה הראויה ביותר להדר ז"ל", אמרה יוזמת הפרויקט, רוני הרשקוביץ. "פרויקט הדר הוא הדרך שלנו, כרופאים לעתיד, ללמוד שרפואה אינה רק תרופות ובדיקות, אלא קודם כול היכולת לראות את האדם שמאחורי המחלה ואת המשפחה המלווה אותו".
למידע נוסף, והצטרפות למערך המתנדבים של עזר מציון, לחצו כאן.
הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר
תנו לנו לעזור לכם צריכים ייעוץ? אנחנו פה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם