המלאך של יצחק
יצחק הלל, בן 70, כמעט איבד את חייו פעמיים, ופעמיים ניצל בנס. במלחמת יום הכיפורים, הטנק שבו שירת הלל נפגע מטנק מצרי. כל חבריו לטנק נהרגו, והוא היחיד שנותר – אך נפצע קשה מאוד. שיקומו נמשך תקופה ארוכה, ולאחריה נישא והקים משפחה. לפני כשנה וחצי חלה בסרטן ושמע מרופאיו שאומנם במצבו הדרך היחידה להינצל היא קבלת תרומת מח עצם, אך בגלל פציעתו הקשה בעבר, שפגעה גם בריאותיו, סיכוייו לשרוד לאחר השתלת מח עצם נמוכים עד לא קיימים.
הלל סירב להרים ידיים. הוא החליט לעבור לבית חולים אחר, ושם, בבית החולים 'שיבא' בתל השומר, ובסיוע עמותת 'עזר מציון', הצליח לשכנע את הרופאים לתת לו הזדמנות להיות מועמד להשתלה. כך התחיל חיפוש התורם.
בדקה התשעים ואחת נמצא תורם שבינו ובין הלל יש התאמה של מאה אחוז.
שנה עברה מאז ההשתלה המוצלחת. הלל ספר את הימים עד הרגע שבו יוכל לפגוש את האדם שתרם לו מח עצם ונתן לו חיים. לפני שבועות אחדים פגש הלל את עוז לביא, בן 26 מראש העין, האדם שהציל את חייו. התרגשות עצומה אחזה בכל הנוכחים – התורם, הנתרם, בני משפחותיהם וצוות המאגר לתורמי מח עצם של 'עזר מציון'. "אתה המלאך שלי! נתת לי חיים ותקווה כאשר לא הייתה לי תקווה", אמר הלל ללביא, "אתה הנער שאליו התפללתי. בכל נשימה אני מודה לך על המתנה שנתת לי – הזכות לחיות. אתה נתת לי חיים!"
מאגר מח העצם של 'עזר מציון' פועל יומם ולילה למציאת תורמי מח עצם מתאימים לכל חולה הזקוק להשתלה. הכניסה למאגר מח העצם של 'עזר מציון' נעשית באמצעות דגימת רוק פשוטה. הדגימה נבדקת גנטיות ומקודדת במאגר, ובשעת צורך נעשה חיפוש על פי הקוד הגנטי, כדי לוודא התאמה מקסימלית בין התורם הפוטנציאלי ובין החולה הזקוק לתרומה. מאז הקמתו בוצעו באמצעות המאגר אלפי השתלות מח עצם מצילות חיים, בישראל ובמדינות רבות בעולם.
תרומת מח העצם אינה כרוכה בתהליך פולשני אלא בפרוצדורה פשוטה הדומה לתרומת דם. התורמים של 'עזר מציון' מגיעים אל בית המאגר, יושבים שם בנינוחות, מוקפים בצוות הרפואי, ומשלימים את תהליך התרומה. התרומה היא תרומה אנונימית, בלא כל היכרות קודמת עם הנתרם. והמפגש איתו נעשה רק שנה לאחר השתלה מוצלחת, בהתאם לחוק.
המאגר הלאומי של 'עזר מציון' הוא המאגר היהודי הגדול ביותר, והחמישי בגודלו בעולם. הוא כולל למעלה ממיליון תורמים פוטנציאליים וגדל בהתמדה. המאגר הוא חלק ממעטפת שירותים רחבה שהקים 'עזר מציון' למען חולי סרטן ובני משפחותיהם, בהם בית אורנית, המאפשר לחולים ולבני משפחותיהם שהייה ליד בית החולים ברמה מלונאית, וכן שלל תחומי עזרה חיוניים המאפשרים לחולים ולבני משפחותיהם להתמודד טוב יותר בתקופה הלא קלה העוברת עליהם.
הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר
תנו לנו לעזור לכם צריכים ייעוץ? אנחנו פה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם