מטפל ישראלי או מטפל זר?
כדי שתוכלו לבחור את מה שהכי נכון לכם, כדאי שתכירו את ההבדלים העיקריים שביניהם.
לכל אדם סיעודי מגיע סיוע שיאפשר לו להמשיך לנהל את חייו בסביבתו הטבעית. אחת הדרכים לכך היא העסקת עובד זר בסיעוד שייתן מענה לכל צרכיו, מאכילה ושינה ועד ניקיון אישי וסביבתי.
כשנקלעים למצב של העסקת עובד זר באופן פרטי, עולות שאלות רבות: במי כדאי לבחור לתפקיד המטפל, האם במטפל ישראלי או בעובד זר?
כדי לסייע לכם בבחירת האופציה הטובה ביותר בעבורכם ובעבור בן משפחתכם, ריכזנו בעבורכם את ההבדלים העיקריים.
יתרונות מטפל סיעודי ישראלי
תקשורת
המטפל הישראלי הוא לרוב בעל מנטליות המוכרת לאדם הסיעודי הישראלי. נוסף, בתור משפחה שמכניסה מטפל סיעודי הביתה, שיטפל באחד מהורי המשפחה, באדם היקר והקרוב ביותר, מרגיע ומקל לדעת שהמטפל הוא אדם שיהיה קל לדבר ולתקשר איתו, ומחסום השפה לא מהווה משקל או עניין, לא עם בני המשפחה שרוצים לדעת מה קורה בבית, ולא עם הקשיש עצמו.
תרבות דומה
כששוכרים מטפל סיעודי ישראלי, ניתן לשכור גם מכר או לבקש המלצות מחברים, וכך התהליך קל יותר. בסופו של דבר, מטרת המטפל הסיעודי היא אמנם לעזור ולסייע לקשיש בשגרת היום יום, אך באותה נשימה גם להפיג את בדידותו כאשר הוא נמצא לבדו לאורך שעות. המטפל הסיעודי ששוהה עם הקשיש במהלך היום הופך לאורך תקופה להיות אדם קרוב אליו, בפן הפיזי ואם יש לשניהם מזל, גם בפן הנפשי. כשמדובר במטפל ישראלי, התרבות הדומה יכולה להקל על תהליך הקרבה. אולי מחבבים את אותן תוכניות בטלוויזיה, או אוהבים לשתות את אותו "קפה שחור". כמו בכל יצירת קשר אחר, העובדה שיש לשני אנשים תרבות דומה, נקודות דמיון, מקלה מאד על התהליך.
פחות בירוקרטיה
מטפל ישראלי סיעודי הוא אדם שרכש השכלה והכשרה בתחום הסיעוד. הוא ישהה עם המטופל מספר שעות מוגדר בכל יום (ולא 24/7 כמו שמצופה מעובד זר). העסקת מטפל סיעודי למספר שעות מקל על עניין הפרוצדורה החוקית של השמת העובד למשפחה המבקשת. כאשר מדובר בעובד ישראלי, המוכר ללשכת התעסוקה ושמכיר בעצמו את תהליכי הבירוקרטיה בארץ, הופך את התהליך לקל וקצר יחסית.
עלות העסקת עובד סיעודי זר
מטפל סיעודי זר הוא אישה או איש שהגיעו ממדינה אחרת, כמו רוסיה, רומניה, פיליפינים, תאילנד או הודו, כדי לטפל באדם קשיש או באדם סיעודי 24 שעות בכל ימות השבוע (למעט שעות חופשה).
ההבדל בין עובד ישראלי סיעודי למטפל זר ניכר גם בגובה התשלום.
בדרך כלל עלות העסקת עובד זר סיעודי משתלמת למעסיקים יותר מהעסקת עובד ישראלי, שכן אף אם השכר החודשי שלהם זהה, העובד הזר שוהה לצד האדם הסיעודי 24 שעות ביממה, ואילו העובד הישראלי עובד רק כמה שעות ביום.
כששוקלים העסקת מטפל סיעודי – ישראלי או זר, יש להביא בחשבון כי מלבד השכר המשולם לעובד יהיו הוצאות נוספות בעקבות העסקתו, בהן דמי ביטוח לאומי, כיסוי רפואי, דמי חופשה, מחלה, נסיעות, הבראה, פיטורין ועוד.
כל אדם סיעודי שקיבל מהביטוח הלאומי גמלת סיעוד זכאי להשתתפות כספית הנקבעת בהתאם לגובה הסיוע שנקבע בביטוח הלאומי.
תנאי העסקת עובד זר
העסקת עובד זר בסיעוד דורשת אישור ממשרד התמ"ת, וכן הנפקת רישיון ייעודי לייבוא עובדים זרים, ואישור העסקת עובד זר. כמו כן יש לוודא כי לעובד עצמו מסמכים רלוונטיים לרבות אשרת עבודה בישראל.
ישנן חברות כוח אדם, בניהן עזר מציון, המספקות עובדים זרים. בדרך כלל כאשר המטפל מגיע דרך חברת כוח אדם מסודרת, הוא מקבל הכשרה לשפה העברית הבסיסית וכן קורס בתחום הטיפול הסיעודי.
הבחירה בידכם!
אם קיבלתם אישור העסקת עובד זר מביטוח לאומי, והוא הגדיר את בן משפחתכם כאדם סיעודי הנצרך לטיפול סיעודי, בידכם ההחלטה והבחירה להעניק לו את הטיפול הנכון בעבורו. אם יש לכם צורך בטיפול ובשהייה צמודה גם בשעות הלילה, מטפל זר יתאים יותר. אם חשובה לכם שמירה על המנטליות והתקשורת האנושית, והסיוע בשעות הלילה אינו קריטי, מטפל ישראלי יתאים לכם יותר.
בין כך ובין כך, בכל בחירה שתבחרו, שמרו על קשר טוב עם המטפל, היו קשובים לבן המשפחה הסיעודי ובדקו אם הוא שבע רצון מהטיפול בו.
אל תשכחו, גם כשליקירנו יש מטפל טוב ומסור, עדיין הוא זקוק לעין המשגיחה שלנו וללב הדואג והאוהב של בני משפחתו. אנחנו בעזר מציון מסייעים בהעסקת עובד זר בסיעוד, ועובד ישראלי בסיעוד, ואנחנו כאן ללוות אתכם לאורך כל התהליך, לא משנה מה תבחרו.
הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר
תנו לנו לעזור לכם צריכים ייעוץ? אנחנו פה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם