דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לא מצאתם את השירות המבוקש? התקשרו אלינו ונעשה הכול כדי לסייע! 2236*

התפתחות שפתית: 10 טיפים להורים לקידום ההתפתחות השפתית של ילדיהם

10 טיפים מנצחים להורים לקידום התפתחות שפתית של ילדים, הכנסו לקרוא על כלים פשוטים לעידוד רכישת שפה, שיפור הקשבה והבנה, ויצירת סביבה עשירה בתקשורת >>

שם הכותב : ליאורה לייבל, קלינאית תקשורת, מדריכה בכירה בהכשרת 'חצר פעילה' במעונות

התפתחות שפתית: 10 טיפים להורים לקידום ההתפתחות השפתית של ילדיהם

 10 טיפים להורים לקידום ההתפתחות השפתית של ילדיהם:


1.    צרו תקשורת עם הילד ושימו לב לקשר עין משותף ולקשב משותף. לדוגמה: אם הילד יושב על הרצפה ומשחק בחיות, שבו לידו על הרצפה ודברו על החיות שהקשב שלו מופנה אליהן ברגע זה.


2.    תיאור והמללה של סיטואציות יום-יומיות מאפשרים חזרות רבות על אותם מילים/מושגים/משפטים בווריאציות שונות. לא לשכוח פעלים! לדוגמה: בזמן הכנת סלט לארוחת ערב, תארו את החפצים (מלפפון, עגבנייה, קערה, סכין וכדומה), את מה שאתם עושים (שוטפת, מקלפת, חותכת וכו'), הפנו את תשומת ליבו של הילד למושגים בהתאם לגילו (גדול/קטן, רטוב/יבש וכו'), השמיעו לו מבנים של משפטים בהתאם לגילו (לחתוך מלפפון, אני מכינה סלט, המלפפון קר, הנה מלפפון ועגבנייה, עוד מלפפון וכו').

 

3.    תנו דעתכם להרחבת המלל של הילד. לדוגמה: אם הילד אומר 'הנה אוטו', הרחיבו את המשפט שלו ואמרו: 'הנה אוטו אדום', 'הנה אוטו נוסע'. בשלב הבא הרחיבו עוד: 'אוטו נוסע מהר' וכו'. 

 

4.    הקשבה למבעיו של הילד והמתנה לתורו בשיח. נתינת מקום לדיבורו של הילד והמתנה לדבריו חשובות לא פחות מלדבר בעצמנו.

 

5.    כאשר הילד משתמש בשפה לא מילולית כדי להביע את עצמו, "אל תבינו אותו", וכך תעודדו אותו להביע במילים. כמו כן תוכלו לומר לו: 'האם אתה יכול להגיד לי בפה בבקשה?'

 

6.    הדגמה. הדגימו לילד את אפשרויות ההתבטאות בסיטואציות יום-יומיות. לדוגמה: כשהילד מושיט את הכוס כי הוא רוצה לשתות, אמרו לו: 'לשתות', או: 'אני רוצה מים' וכדומה.


לאחר ההדגמה המתינו כמה רגעים כדי לאפשר לילד לחקות אתכם.
7.    תיקון אגב חזרה. כשהילד מבטא מבעים שגויים, חזרו על דבריו אך באופן תקין. אל תעבירו לו מסר שהוא טעה או שלא כך אומרים, רק אמרו אתם כראוי והמתינו שהילד יחקה אתכם.

 

8.    תנו לילד אופציות לבחירה בין שתי אפשרויות, ובכך תעודדו בו את הצורך להביע את עצמו. לדוגמה: 'אתה רוצה תפוח או בננה?' 'אתה רוצה להתגלש במגלשה או להתנדנד בנדנה?'

 

9.    קראו ספרים עם הילד. קריאת ספרים מרחיבה את אוצר המילים ומפתחת הבנת רצף, קשר בין אירועים, סיבה ותוצאה, פתרון בעיות ועוד.

 

10.    הקדישו זמן למשחק משותף עם הילד, וכך תפתחו אצלו תקשורת, לקיחת תור, שפה, דמיון ועוד.

 

הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים ולקבל מידע על פעילות עזר מציון? הירשמו לניוזלטר שלנו

ידע שנותן כוח מאמרים וכתבות

אנקופרזיס: (בריחת צואה) בילדים

כל מה שצריך לדעת על אנקופרזיס (בריחת צואה) בילדים בשיחה מרתקת - תסמינים, גורמים ודרכי טיפול יעילות שיעזרו לכם להתמודד עם אנקופרזיס אצל ילדים

מוטיבציה ללמידה: כוחו של ההורה בהנעת ילדו להצלחה

צפו בסדרת ההרצאות "קוראים לנו לגדול", על מוטיבציה ללמידה, ועל היווצרותה בקשר בין הורה לילד.
אנחנו עובדים בלהציל חיים