הגשים חלום: שלום, ניצול שואה שלחם בגבעת התחמושת, חזר למקום שבו נלחם
שלום זריהן נולד לפני 93 שנה בעיר קטנה במרוקו. כשהיה צעיר כבשו הנאצים את עיר הולדתו, והוא הצליח לברוח ולעלות לארץ, להקים משפחה ולהילחם במלחמות ישראל. במלחמת ששת הימים הוא לחם בגבעת התחמושת, וכבר שנים ארוכות הוא חולם לחזור לשם, למקום שבו לחם כמגיסט בצנחנים, אך הדבר לא התאפשר.
שלום מגשים חלום וחוזר לגבעת התחמושת
משאלתו של שלום, המתגורר כיום בבית אבות בבני ברק, הגיעה אל צוות 'משאלת לב' של 'עזר מציון', מיזם הפועל בשיתוף משרד הבריאות ומחלקת האמבולנסים של 'עזר מציון', להגשים חלומות של ניצולי שואה. באמבולנס מיוחד הגיע שלום מבני ברק אל גבעת התחמושת שבירושלים, ושם זכה לסיור מרגש בשיתוף אנשי אתר המורשת של גבעת התחמושת.
בעודו מתבונן ומתעניין במקום העניקה לו אורה לוי-אביקסיס, רכזת המיזם ב'עזר מציון', כומתת צנחנים אדומה וכנפי צניחה. שלום התרגש מאוד מהמתנה. הוא חבש את הכומתה לראשו וסיפר לדור חדש של חיילים גיבורים את סיפור לחימתו במקום. "אני נלחמתי לטובת העם שלי", אמר להם שלום, "לטובת כל העם היהודי". לאחר מכן הוא שר איתם 'ירושלים של זהב' וניכר כי אפילו הוא עצמו לא שיער כמה מושלמת תהיה הגשמת משאלתו.
משאלת לב - מגשימים חלומות לניצולי שואה
המיזם 'משאלת לב' של 'עזר מציון' מגשים משאלות לניצולי שואה סיעודיים המאושפזים במוסדות גריאטריים ברחבי הארץ, בשיתוף משרד הבריאות, אגף הגריאטרייה, השירות הארצי לעבודה סוציאלית ואגף הסיעוד של 'עזר מציון'.
"כל הגשמת משאלה של ניצול שואה היא עולם ומלואו", אומרת מנהלת המיזם, נעמי מזרחי.
"אנו רואים את האושר והשמחה על פניהם כשאנו מגיעים לשטח, ואת ההשפעה המלווה אותם לאחר מכן. לאחר ימים ארוכים ושנים שבהם הם לא יצאו מבין כותלי המוסד, הם זוכים לרגעי עדנה ונחת בשנותיהם האחרונות. כל העת אנו פועלים באינטנסיביות, כדי להספיק להגשים עוד ועוד משאלות לניצולי השואה החיים בקרבנו. זה חסד שאנו חייבים להם".
הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר
תנו לנו לעזור לכם צריכים ייעוץ? אנחנו פה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם