דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לא מצאתם את השירות המבוקש? התקשרו אלינו ונעשה הכול כדי לסייע! 2236*

הנס של אריאל: מסע השיקום של לוחם גבעתי שנפצע בעזה

שנה וחצי לאחר שנפצע קשה בעזה, ואחרי שיקום אינטנסיבי, עמד אריאל גלילי על רגליו בסעודת הודיה שבה ערך סיום מסכת, נגד כל הסיכויים

אריאל בן ה-22 השתחרר מצה"ל בחג הסוכות באוקטובר 2023, רגע לפני אירועי שבעה באוקטובר. הוא תלמיד ישיבת ההסדר בחיספין, ובהתאם לנוהלי ההסדר השתחרר לאחר שנה וחצי של שירות צבאי בחטיבת גבעתי. את חג הסוכות חגג בביתו לאחר השחרור, אך כבר בשמחת תורה, עם פרוץ המאורעות, הוקפץ חזרה לבסיס. הוא היה בין הכוחות הראשונים שנכנסו לעזה, עם תחילת התמרון הקרקעי באזור, ולחם שם במשך ארבעה חודשים רצופים.

 

על הקרב והפציעה הקשה

 

ב-27 בפברואר הוא נכנס עם כוח של 11 לוחמים נוספים לטהר מבנה בן ארבע קומות. בעודם בחניון המבנה יצאו מחבלים מתוך פיר מנהרה שהיה במדרגות. מפקד הפלוגה שלו ומפקד המחלקה נהרגו במקום. עשרת החיילים האחרים, כולל אריאל, נפצעו. הם פונו במסוקים לבתי החולים תל השומר וסורוקה.

 

אריאל נפצע בשתי רגליו. הרופאים שטיפלו בו העריכו כי לא יוכל לשוב להלך על רגליו, אבל אריאל לא ויתר. הוא בחר לנסות בכל הכוח ולהיכנס לתהליך שיקום אינטנסיבי. בתהליך השיקום, לאחר שנרפאו הפצעים הפתוחים ברגליו, הוא הגיע גם לבריכה הטיפולית-שיקומית של 'עזר מציון', לטיפולי הידרותרפיה.

 

הידרותרפיה מרחב טיפולי לתהליך השיקום

 

הבריכה של 'עזר מציון' המקיימת טיפולים בהפרדה, הייתה בשבילו הבחירה הראשונה, בזכות התאמתה לאורח חייו הדתי. "העובדה שהטיפולים נעשים בשעות נפרדות לגברים ולנשים התאימה להקפדות ההלכתיות ולערכים הדתיים שלי", סיפר לנו אריאל, "לכן בחרתי בה".

 

צוות הבריכה ליווה אותו במסירות ובמקצועיות. "כולם שם אכפתיים מאוד", הוא סיפר, "המזכירות היו גמישות וקשובות לצרכים שלי, והצוות המקצועי עבד בשיתוף פעולה מושלם ועשה הכול במקצועיות וברגישות רבה".

 

הטיפולים בבריכה סייעו רבות לתהליך השיקום שלו. "יכולתי להרגיש במוחש איך העבודה בבריכה מקדמת אותי. בתוך המים הכול קל ואפשרי יותר".

 

 

ההידרותרפיה, שיטת טיפול המשתמשת במים כמרחב טיפולי, מסייעת לשיקום פיזי ולטיפול במגוון בעיות. המים מספקים התנגדות עדינה, המאפשרת חיזוק שרירים ושיפור סיבולת בלא מאמץ יתר. החום והלחץ ההידרוסטטי של המים מסייעים להרפיית השרירים ומגבירים את הגמישות, וכך מתאפשר שיפור בטווח התנועה. כמו כן, המים מסייעים בהפחתת הכאב והנפיחות ומשפרים את זרימת הדם.

 

עומד על הרגליים: סעודת הודיה וסיום מסכת

 

לאחר שנה וחצי של שיקום אינטנסיבי, ובזכות הרבה כוח רצון ונחישות, חגג אריאל סעודת הודיה עם משפחתו וחבריו, כשהוא עומד על רגליו. באירוע הקדיש אריאל את סיום מסכת ערכין לעילוי נשמת שלושת מפקדיו שנפלו. ברגע מרגש במיוחד שיתף אריאל את הנוכחים בסיפור הקרב שבו נפצע וסיפר על האתגרים שליוו אותו מאז ועד החלמתו. "הדרך לא הייתה קלה, אבל תודה להשם, אני זוכה לעמוד כאן היום. היום אני במקום אחר", הוא הוסיף, "אני מצליח ללכת יציב, מצליח לתרגל, חזרתי לישיבה, ואני שואף לחזור גם למילואים. מקווה שאצליח".

 

הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים ולקבל מידע על פעילות עזר מציון? הירשמו לניוזלטר שלנו

ידע שנותן כוח מאמרים וכתבות

רופא הילדים שניצל בזכות תרומת מח עצם — ונפגש עם מצילו

מפגש מרגש בין ד"ר רועי דומב, רופא ילדים שחלה בסרטן הדם, לבין גל סולימני — התורם שהציל את חייו דרך מאגר מח העצם של עזר מציון.

אתגרים של בן משפחה מטפל במטופלים עם מחלות כרוניות

מאות אלפי ישראלים מטפלים בבני משפחה החולים במחלות כרוניות. הכנסו לסקירה על האתגרים, הדרכים לשמור על איזון וכלים מעשיים להתמודדות, תקשורת עם מערכת הבריאות ותמיכה קהילתית >>

אחים לדם: המפגש המרגש בין שרון לאלחנן שהציל את חייה

שרון חלתה בלוקמיה ואלחנן תרם לה מח עצם דרך מאגר עזר מציון והציל את חייה. שנה לאחר מכן – נפגשו לראשונה. קראו את הסיפור המרגש.
אנחנו עובדים בלהציל חיים