דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לא מצאתם את השירות המבוקש? התקשרו אלינו ונעשה הכול כדי לסייע! 2236*

שיקום תעסוקתי

מרכזי תעסוקה למתמודדי נפש

למי?

למי?

לזכאי סל שיקום
מגיל 18 ועד גיל פנסיה
למה?

למה?

כדי לתת הזדמנות להשתלבות ולהתפתחות בשוק העבודה
איפה?

איפה?

במרכזי תעסוקה באזור המרכז
איך?

איך?

באמצעות פנייה למחלקת שיקום תעסוקתי
בחטיבת בריאות הנפש של עזר מציון
טל': 073-3952222
או השאירו פרטים כאן

על השירות

אחת הדרכים לחזור למעגל התפקוד בזמן התמודדות נפשית היא רכישת היכולת לעבוד במסגרת מסודרת, להתפרנס בזכות עצמך, לחוות הצלחה ולהיות משמעותי ותורם לקהילה. כחלק ממעטפת השירותים למתמודדי הנפש ובני משפחותיהם מפעילה עזר מציון מגוון רחב של מרכזי תעסוקה המציעים מגוון הזדמנויות להתנסות תעסוקתית במגוון רמות מורכבות. 

המרכזים מאפשרים לחזק מיומנויות עבודה ומיומנויות בין-אישיות בסביבת עבודה תומכת ובליווי צוות רב-מקצועי, תוך בניית תוכנית תעסוקה אישית בהתאם ליכולות, לרצונות ולמטרות של העובד, בכל נקודת זמן בתהליך השיקומי.  

מרכזי התעסוקה מסודרים במבנה של רצף, והעובדים מתמיינים אליהם על פי רמת המסוגלות שלהם. ברגע שעובד מגלה התקדמות, ולו הקטנה ביותר, ברמת המסוגלות, הוא יכול להתקדם למרכז הבא. 

מרכזי התעסוקה שלנו:

כישורי חיים – תוכנית ראשונית המתמקדת בחיזוק מיומנויות בין-אישיות ובפיתוח מוכנות. התוכנית כוללת קבוצות לפעילויות ולהתנסויות חברתיות ותעסוקתיות.

מרכז רעים – מסגרת תעסוקתית לגברים הדומה לעבודה בשוק החופשי אך פועלת בתנאים מוגנים. המסגרת כוללת עבודה במגוון תחומים וקבוצות למידה ופיתוח כהכנה ממוקדת להשתלבות בשוק החופשי. 

מטעמים מהלב – מסגרת תעסוקתית לנשים הדומה לעבודה בשוק החופשי אך פועלת בתנאים מוגנים. המסגרת כוללת עבודה בתחום הקולינרי וקבוצות למידה ופיתוח כהכנה ממוקדת להשתלבות בשוק החופשי. 

צלילי הנפש - מסגרת מוזיקלית לבעלי רקע ויכולות בתחום השירה והנגינה המעוניינים להתפתח מקצועית. המסגרת כוללת לימודים מעשיים, כתיבה, הלחנה, והרכב הופעות.

על השירות

אולי שאלת את עצמך

מה המטרה של רצף שירותי התעסוקה?

 

השיקום התעסוקתי מאפשר למתמודד הנפש להשתלב בעולם כחלק מהחזרה לחיים בקהילה. הרצף נועד לאפשר לכל מתמודד לעבוד בעבודות ההולמות את רמת המסוגלות שלו, ובכל זמן נתון להשתפר ולהתקדם הלאה אל היעד - עבודה בשוק החופשי.  

מה ההבדל בין שוק עבודה 'סגור' לשוק הפתוח?

 

בשוק העבודה הסגור, כלומר במסגרות הייחודיות של עזר מציון - צוות השיקום מלווה את המתמודד בכל רגע ביום העבודה. לעומת זאת, בשוק העבודה המשולב וכן בשוק הפתוח, הליווי אינו צמוד, אלא ברוב הזמן המתמודד עובד באופן עצמאי תחת המעסיק שלו, והליווי שלנו ניתן מרחוק ועל פי הצורך. 

על פי מה נבנית תוכנית תעסוקה אישית?

 

תוכנית השיקום האישית בתעסוקה נבנית בשיתוף פעולה של מקבל השירות והצוות המקצועי, לאחר בירור המטרות, הרצונות והיכולות, ומתוך נתינת דעת לחסמים ולאתגרים.

איך יודעים אם המתמודד אכן התקדם ואפשר להעבירו למסגרת גבוהה יותר?
 

בכל תחנה מודדים את ההתקדמות ובודקים אם יש גרף של עלייה, אפילו מזערית. הדבר החשוב ביותר בהערכה זו הוא פיתוח היכולות של המתמודד במדד מול עצמו ולא בהשוואה לאחרים.  

בסופו של דבר, המוטיבציה והרצון של המתמודד לאחר חתימת התוכנית הם שיכריעו.

האם הליווי מוגבל בזמן?
 

ברוב שירותי התעסוקה אין הגבלת זמן. משך הליווי ייקבע בהתאם להשגת המטרות התעסוקתיות. 

ידע שנותן כוח מאמרים וכתבות

העמותה שמלווה כל ישראלי לא עוצרת במלחמה

על העמותה שמלווה כל ישראלי ומעניקה תמיכה רפואית לכל מי שזקוק לה בשגרה, ועם פרוץ המלחמה מצאו עצמם בחזית העשייה. כי כולנו רקמה אנושית אחת גדולה.

זמנופש - נופשים שנתיים למתמודדי נפש

בכל שנה כשהקיץ רק מתחיל להפציע, אגף בריאות הנפש של 'עזר מציון' מפיק כמה סבבים של נופשים למתמודדי נפש ולבני משפחותיהם, כדי לתת להם לא רק חוויות מיוחדות ומעשירות, אלא גם ובעיקר כלים, כוח ואוויר לנשימה

סטיגמה בבריאות הנפש

בריאות הנפש היא נכות סמויה, שאינה ניכרת במבט ראשון. אנשים עם בעיה נפשית נתקלים רבות בחוסר ידע הגורם לרתיעה ולסטראוטיפים מצד החברה. יתרה מזאת, האדם המתמודד עם בעיה נפשית ובני משפחתו סובלים מסטיגמה – הן מהחברה, הן מאנשי מקצוע והן מעצמם. מהם הגורמים לסטיגמה? האם אפשר להתגבר עליה? זאת ועוד במאמר שלפניכם
אנחנו עובדים בלהציל חיים