שיקום תעסוקתי
מרכזי תעסוקה למתמודדי נפש
למי?
מגיל 18 ועד גיל פנסיה
למה?
איפה?
איך?
בחטיבת בריאות הנפש של עזר מציון
טל': 073-3952222
על השירות
אחת הדרכים לחזור למעגל התפקוד בזמן התמודדות נפשית היא רכישת היכולת לעבוד במסגרת מסודרת, להתפרנס בזכות עצמך, לחוות הצלחה ולהיות משמעותי ותורם לקהילה. כחלק ממעטפת השירותים למתמודדי הנפש ובני משפחותיהם מפעילה עזר מציון מגוון רחב של מרכזי תעסוקה המציעים מגוון הזדמנויות להתנסות תעסוקתית במגוון רמות מורכבות.
המרכזים מאפשרים לחזק מיומנויות עבודה ומיומנויות בין-אישיות בסביבת עבודה תומכת ובליווי צוות רב-מקצועי, תוך בניית תוכנית תעסוקה אישית בהתאם ליכולות, לרצונות ולמטרות של העובד, בכל נקודת זמן בתהליך השיקומי.
מרכזי התעסוקה מסודרים במבנה של רצף, והעובדים מתמיינים אליהם על פי רמת המסוגלות שלהם. ברגע שעובד מגלה התקדמות, ולו הקטנה ביותר, ברמת המסוגלות, הוא יכול להתקדם למרכז הבא.
אולי שאלת את עצמך
מה המטרה של רצף שירותי התעסוקה?
השיקום התעסוקתי מאפשר למתמודד הנפש להשתלב בעולם כחלק מהחזרה לחיים בקהילה. הרצף נועד לאפשר לכל מתמודד לעבוד בעבודות ההולמות את רמת המסוגלות שלו, ובכל זמן נתון להשתפר ולהתקדם הלאה אל היעד - עבודה בשוק החופשי.
מה ההבדל בין שוק עבודה 'סגור' לשוק הפתוח?
בשוק העבודה הסגור, כלומר במסגרות הייחודיות של עזר מציון - צוות השיקום מלווה את המתמודד בכל רגע ביום העבודה. לעומת זאת, בשוק העבודה המשולב וכן בשוק הפתוח, הליווי אינו צמוד, אלא ברוב הזמן המתמודד עובד באופן עצמאי תחת המעסיק שלו, והליווי שלנו ניתן מרחוק ועל פי הצורך.
על פי מה נבנית תוכנית תעסוקה אישית?
תוכנית השיקום האישית בתעסוקה נבנית בשיתוף פעולה של מקבל השירות והצוות המקצועי, לאחר בירור המטרות, הרצונות והיכולות, ומתוך נתינת דעת לחסמים ולאתגרים.
בכל תחנה מודדים את ההתקדמות ובודקים אם יש גרף של עלייה, אפילו מזערית. הדבר החשוב ביותר בהערכה זו הוא פיתוח היכולות של המתמודד במדד מול עצמו ולא בהשוואה לאחרים.
בסופו של דבר, המוטיבציה והרצון של המתמודד לאחר חתימת התוכנית הם שיכריעו.
ברוב שירותי התעסוקה אין הגבלת זמן. משך הליווי ייקבע בהתאם להשגת המטרות התעסוקתיות.