דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לא מצאתם את השירות המבוקש? התקשרו אלינו ונעשה הכול כדי לסייע! 2236*

זמנופש - נופשים שנתיים למתמודדי נפש

בכל שנה כשהקיץ רק מתחיל להפציע, אגף בריאות הנפש של 'עזר מציון' מפיק כמה סבבים של נופשים למתמודדי נפש ולבני משפחותיהם, כדי לתת להם לא רק חוויות מיוחדות ומעשירות, אלא גם ובעיקר כלים, כוח ואוויר לנשימה

בדרך כלל חודשי הקיץ מלווים בחוויות משפחתיות, בטיולים ובנופשים, אבל כשאחד מבני המשפחה מתמודד עם אתגר נפשי, לפעמים זה מורכב. משום כך, האגף לבריאות הנפש של 'עזר מציון', הפועל כל השנה במתן תמיכה וסיוע למתמודדי הנפש ולבני משפחותיהם, הקים את מערך הנופשונים הכולל כמה מחזורים לקהלי יעד שונים בתוך קהילת מתמודדי הנפש ובני משפחותיהם: נופשים ליחידים – נשים וגברים בנפרד, ונופש זוגות, שמלבד פסק הזמן וה'ביחד' שהוא מעניק לזוגות נשואים, משרת מטרה רחבה, הכוללת: הפחתת הסטיגמה, פגישה עם זוגות אחרים בהתמודדות דומה וחיזוק בני הזוג בתקופה לא פשוטה של התמודדות. 

 

השנה ערך האגף שלושה נופשונים: אחד למתמודדים, אחד למתמודדות, ושלישי – לזוגות שאחד מהם מתמודד. הנופש למתמודדים כלל שני מסלולים מקבילים: מסלול נינוח ומסלול אתגרי (כולל טיול ג'יפים), בהתאם לרצוי ולמתאים לכל אחד. 
כ-350 משתתפים סה"כ נהנו מהנופשים שנערכו בחודש סיוון (יולי), ואליהם הצטרפו כ-60 מתנדבים. הנופשים היו גדושים במגוון תוכניות, סדנאות, מופעים, שיחות והרצאות. בנופש הזוגי, שכלל שבת, נערכו פעילויות לחיזוק ולשיפור הזוגיות, בהן שיחות ופעילויות משותפות.

 

אל נופש הזוגות הגיעו 70 זוגות שאחד מהם מתמודד נפש. צוות המחלקה הגיע אף הוא בהרכב זוגי. ה'מסע' החל ביום שישי בבוקר והסתיים במוצאי שבת. לאורך השבת נוצרו שיחות וקשרים בונים שילוו את הזוגות מכאן ואילך. 
יש להבין כי אחד הקשיים המלווים בני זוג שאחד מהם מתמודד נפש, הוא הנטייה להסתיר את ההתמודדות מחשש סטיגמה, וכך פעמים רבות בני זוג שאחד מהם מתמודד אינם זוכים לתמיכה של מעגלי המשפחה והקהילה. בנופש הם פוגשים את 'קבוצת השווים' שאיתה קל להם להתחבר, ובהמשך לקבל תמיכה והכרה מאנשים שמבינים את הסיטואציות שבהן הם נמצאים – הן כזוג הן כל אחד מהם בנפרד – כמתמודד וכבעל/אישה של מתמודד/ת. זאת מלבד העובדה שעצם היציאה לשבת כזו מאפשרת קבלה עצמית והתמודדות עם החשש להיחשף.

 

"אנחנו לא חדשים בהתמודדות, אבל אנחנו חדשים בלהסכים לקבל עזרה", התבטאה אחת ממשתתפות הנופש באוזניה של אחת מנשות הצוות, "ואני מרגישה שאחרי הנופש אנחנו אנשים חדשים. כשנחזור הביתה, פחות נחשוב על מי רואה אותנו, מי מסתכל עלינו ומה אנשים חושבים עלינו. עברנו בנופש הזה תהליך שאינני סבורה שהיינו עוברים בדרך אחרת". אישה זו גילתה בהגיעה אל המלון ביום שישי בבוקר, שאחד המפעילים שהגיעו להעביר פעילות בנופש גר בשכנותם, באותו בניין. ברגע הראשון היא נבהלה ורצתה לחזור הביתה, כדי שהשכן לא יגלה שבעלה מתמודד נפש. שיחה עם אחת מנשות הצוות של אגף בריאות הנפש הרגיעה אותה וסייעה לה לבחור להישאר, ואת המילים החכמות האלה היא אמרה במוצאי השבת, רגע לפני שנסעו הביתה. 

 

"אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שראיתי חיוך על הפנים של בעלי", אמרה אישה אחרת, "ההתמודדות לא קלה, אבל הידיעה שיש גם רגעים כאלה, נותנת לי אוויר וכוח".

 

הנופשים השנתיים של האגף לבריאות הנפש של 'עזר מציון' הם חלק ממעטפת התמיכה הרחבה ש'עזר מציון' מעניקה למתמודדי הנפש ולבני משפחותיהם, הכוללת מרכזי פנאי, שירותי שיקום תעסוקתי, תעסוקה נתמכת בשוק החופשי, קו ייעוץ ותמיכה, מרכזי משפחות למתמודדי נפש, בריותא - מרכז ספורט בבני ברק, ועוד. 

 

הישארו מעודכנים הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים ולקבל מידע על פעילות עזר מציון? הירשמו לניוזלטר שלנו

ידע שנותן כוח מאמרים וכתבות

נפש בריאה בגוף בריא

עזר מציון' מציעה מגוון שירותים ופעילויות שיעזרו לכם לשמור על נפש בריאה בגוף בריא.

העמותה שמלווה כל ישראלי לא עוצרת במלחמה

על העמותה שמלווה כל ישראלי ומעניקה תמיכה רפואית לכל מי שזקוק לה בשגרה, ועם פרוץ המלחמה מצאו עצמם בחזית העשייה. כי כולנו רקמה אנושית אחת גדולה.

סטיגמה בבריאות הנפש

בריאות הנפש היא נכות סמויה, שאינה ניכרת במבט ראשון. אנשים עם בעיה נפשית נתקלים רבות בחוסר ידע הגורם לרתיעה ולסטראוטיפים מצד החברה. יתרה מזאת, האדם המתמודד עם בעיה נפשית ובני משפחתו סובלים מסטיגמה – הן מהחברה, הן מאנשי מקצוע והן מעצמם. מהם הגורמים לסטיגמה? האם אפשר להתגבר עליה? זאת ועוד במאמר שלפניכם
אנחנו עובדים בלהציל חיים