דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לא מצאתם את השירות המבוקש? התקשרו אלינו ונעשה הכול כדי לסייע! 2236*
 
מאגר תורמי מח עצם

על המאגר לתורמי מח עצם של עזר מציון

המאגר לתורמי מח עצם של עזר מציון סייע עד כה בהצלת חייהם של אלפי אנשים, בזכות אנשים שתרמו מח עצם והצילו חיים.

מהו המאגר לתורמי מח עצם ומדוע הוא חשוב?

את המאגר לתורמי מח עצם של עזר מציון הקימו ד"ר ברכה ומוטי זיסר זכרונו לברכה ועזר מציון בשנת 1998, במטרה לסייע לחולים בישראל ובעולם. המאגר מגייס ואוסף דגימות רוק מתורמים פוטנציאליים, לצורך מציאת תורמים מתאימים לחולים שתרומת מח עצם היא הסיכוי היחיד שלהם להחלים ולקבל הזדמנות שנייה לחיים. המאגר מונה היום למעלה מ-1,200,000 תורמים פוטנציאליים, ובאמצעותו נעשו עד כה למעלה מ-5,000 השתלות מצילות חיים.

המאגר פועל בשיתוף צה"ל, ישיבות וקהילות מהמגזר החרדי ועוד, במטרה לגייס כמה שיותר תורמים פוטנציאליים ולהעניק לכל אחד ואחת מהחולים סיכוי למציאת תורם מתאים והזדמנות לחיות.  

המאגר פועל בכפוף לנהלים של משרד הבריאות וכפוף לסטנדרטים בין-לאומיים של - WMDA, הארגון העולמי של תורמי מח עצם  (World Marrow Donor Association) והחל משנת 2011 הוא נושא את תעודת ההסמכה היוקרתית של הארגון.
wmda

הצהרת מדיניות הפרטיות של המאגר לתורמי מח עצם של עזר מציון

מהו המאגר לתורמי מח עצם ומדוע הוא חשוב?

אולי שאלת את עצמך

מהו התהליך שעבר המאגר מאז הקמתו?

 

המאגר לתורמי מח עצם של עזר מציון הוא כיום המאגר השישי בגודלו בעולם.  

הנה כמה אבני דרך חשובות מאז הקמת המאגר: 

1998 


בשנת 1996, נער ששמו משה סחייק היה זקוק לתרומת מח עצם. משפחתו יצאה בשני מבצעי איסוף דגימות ובהם גויסו 6,000 דגימות. למרבה הצער אף אחת מהדגימות לא התאימה למשה, והוא נפטר. לאחר פטירתו פנו הוריו למוטי ז"ל וד"ר ברכה זיסר בהצעה ליצור מהדגימות שנאספו מאגר שישמש חולים אחרים הזקוקים לתרומת מח עצם. בשיתוף עזר מציון הוקם המאגר, ומאז הוא הולך ומתרחב בהתמדה, ובד בבד מציל חיים רבים. כיום המאגר מכיל יותר ממיליון תורמים פוטנציאליים, ועד כה ניצלו באמצעותו יותר מ-5,000 חולים בכ-50 מדינות ברחבי העולם.  
 
2005 
 
שנים אחדות לאחר הקמת המאגר נוצר שיתוף פעולה ייחודי בינו ובין צה"ל, וכך כל חייל יכול להצטרף למאגר בשרשרת החיול בלשכת הגיוס.  
 
2006 
 
קהילה מברזיל ששמעה על המאגר ועל חשיבותו, בחרה לתרום 'מאגר קהילתי' שיממן פיענוח של מאות דגימות מח עצם, שעלות הפיענוח של כל אחת מהן היא 180 ₪. בזכות קהילה זו נפתחה אצלנו האפשרות הייחודית לתרומה באמצעות הקמת מאגר אישי. את המאגר האישי אפשר להקדיש לעילוי נשמת קרוב משפחה או לזכות התורמים, ובכל חודש להתעדכן מי ניצל בזכות המאגר הזה.  

  
 2011 

 
המאגר הפך לחבר בארגון העולמי של מאגרי מח העצם (World Marrow Donor Association) בהתאם לסטנדרטים הקפדניים של הארגון. המאגר קיבל תעודת הסמכה (אקרדיטציה) יוקרתית, שעושה אותו לחלק פעיל ובלתי נפרד ממערך תרומות מח העצם עם שאר מאגרי מח העצם ברחבי העולם. 

 

2019 

 
בבית המאגר, השוכן בבית אורנית בפתח תקווה, נפתח מרכז איסוף תאי אב. במרכז האיסוף נאספים בפועל תאי מח העצם. זהו המרכז הראשון בישראל הממוקם בקהילה, מחוץ לבית חולים. הקמת המרכז בבית אורנית מאפשרת לנו להוביל וללוות את התורמים לאורך כל תהליך התרומה.  
 
2020 
 
בעקבות מגפת הקורונה נאלץ צוות המאגר לגלות יצירתיות ולפתח מודל ייחודי לאיסוף תאי אב בלי לסכן את חיי התורם או הנתרם בקורונה. המודל המוצלח נעשה מודל לחיקוי למאגרים ברחבי העולם. 
 
2021 
 
צמוד למרכז איסוף תאי האב נפתחה מעבדה המקצרת משמעותית את זמן שאיבת המנה ואת משך הזמן שעובר עד העברתה לחולה. בזכות המעבדה התהליך נעשה יעיל ומהיר יותר, הן לתורם הן לחולה המקבל את התרומה.  

 
2022 
 
מתוך שאיפה להגדיל את המאגר ולגייס כמה שיותר תורמי מח עצם רלוונטיים שירחיבו את מעגל הצלת החיים, הוקם פרויקט 'בני ישיבות', שבו נערכים ימי איסוף דגימות מרוכזים בישיבות ובקהילות ברחבי הארץ, ובהם מצטרפים למאגר תלמידי הישיבות וחברי הקהילות. 

מהם חשיבותו וייחודו של המאגר?

 

המאגר של עזר מציון מגייס תורמים פוטנציאליים מכלל האוכלוסיות בישראל, כדי לתת מענה לרוב החולים בארץ. מעבר לזה, המאגר משמש 'תעודת ביטוח' לחולים יהודים בכל העולם. מיליוני תורמים פוטנציאליים רשומים כיום במאגרים ברחבי העולם, אך רק אחוז קטן מהם ממוצא יהודי. בשל הייחודיות הגנטית של העם היהודי, הסיכוי של חולה ממוצא יהודי למצוא תורם מתאים במאגר עזר מציון גדול מהסיכוי שלו למצוא תורם במאגר במדינה אחרת. כך משמש המאגר 'רשת ביטחון' לכל יהודי באשר הוא. 

איך אני בודק אם אני במאגר?

 

לחצ/י כאן כדי לברר אם את/ה במאגר.

מהו שיתוף הפעולה שלכם עם צה"ל?
 

החל בשנת 2005 כל מתגייס לצה"ל יכול להצטרף למאגר התורמים הפוטנציאליים של עזר מציון כחלק משרשרת החיול בבקו"ם. החיילים המצטרפים דרך לשכת הגיוס הם כיום רוב משמעותי מהמצטרפים החדשים. יתרונם של המתגייסים הוא היותם צעירים ובריאים שעברו סינון בריאותי בשל גיוסם, ויוכלו להישאר במאגר ולשמש תורמים פוטנציאליים שנים רבות. כמו כן, מאחר שמדובר בחתך רחב של עדות ומוצאים באוכלוסייה, מגוון הצירופים הגנטיים האפשריים גדל, ואיתו גדל הסיכוי למציאת התאמה.

איפה מתבצעת התרומה?
 

ברוב המקרים התרומה מתבצעת בבית אורנית בפתח תקווה. איסוף מח העצם אורך זמן, ולכן הוקם בבית המאגר בפתח תקווה מרכז האיסוף, המאפשר לתורם לבצע את התרומה במקום נוח, נעים וביתי, ולא בתוך בית חולים. התרומה עוברת ישירות אל המעבדה שלנו, שנמצאת גם היא במרכז, ובה מאוחסנים ומעובדים תאי האב ממח העצם. 

ידע שנותן כוח מאמרים וכתבות

העמותה שמלווה כל ישראלי לא עוצרת במלחמה

על העמותה שמלווה כל ישראלי ומעניקה תמיכה רפואית לכל מי שזקוק לה בשגרה, ועם פרוץ המלחמה מצאו עצמם בחזית העשייה. כי כולנו רקמה אנושית אחת גדולה.

כאן בשביל אחרים: התלמידים שלומדים בכל שבוע שיעור על התנדבות

שיתופי פעולה מרגשים בין מרכז היום לבוגרים עם מוגבלות בתנועה של 'עזר מציון' בנחלים, עם מוסדות לימוד בנחלים שבהם התלמידים לומדים על נתינה בהתנדבות קבוצתית

'עזר מציון' – התנדבות שמאפשרת לכם לעשות טוב

לכבוד יום המתנדב הבין-לאומי אספנו לכם את כל סוגי ההתנדבות שאפשר למצוא אצלנו ב'עזר מציון'. לכם נותר רק לבחור
אנחנו עובדים בלהציל חיים